Добропільчан попереджують про головні причини спалахів кишкових інфекцій

Добропільчан попереджують про головні причини спалахів кишкових інфекцій, Анна Денисенко

Серед головних причин виникнення і поширення спалахів кишкових інфекцій в Україні являється відсутність супровідних документів на частину продукції і допуск до роботи працівників без медичних оглядів. Про це повідомили в Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у відповідь на інформаційний запит УНН.

Так, за станом на 13 червня 2019 до Держпродспоживслужби надійшло 69 повідомлень про спалахи гострих кишкових інфекційних захворювань, в результаті яких постраждали 645 чоловік, з них 440 дітей (68,2%).

З метою встановлення причин і умов виникнення спалахів і харчових отруєнь фахівцями територіальних органів Держпродспоживслужби проведені відповідні санітарно-епідеміологічні розслідування цих випадків.

Відзначається, що головними причинами, які сприяли виникненню і поширенню спалахів, були грубі порушення санітарного законодавства і законодавства у сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктів, а саме:

- недостатній набір і площа приміщень харчоблоків;

- порушення послідовність (потоковість) виробничих процесів приготування їжі;

- недотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, технології приготування страв, термінів і температурного режиму при зберіганні сировини і готової продукції;

- відсутність санітарно-гігієнічних умов (виробничих цехів для первинної обробки продовольчої сировини) для виготовлення готових блюд з продовольчої сировини;

- не забезпечення вхідного контролю продовольчої сировини і харчових продуктів, дезинфекційного режиму;

- недостатність або несправність технологічного устаткування, використовуваного для сирої і готової продукції;

- відсутність маркування інвентарю, що розробляється та для прибирання, а також кухонного посуду;

- допуск до роботи працівників без медичних оглядів або відсутність особистих медичних книжок у окремих працівників;

- порушення правил особистої гігієни особами, що брали участь в приготуванні блюд;

- відсутність супровідних документів на частину продукції;

- використання для приготування блюд продуктів невідомого походження. 

ООС сводка обстрелы
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать

Комментарии