"Популяризую кавову культуру": мешканець Добропiлля відкрив майстерню, де обсмажує кавові зерна
У Добропіллі підприємець відкрив майстерню, де обсмажує кавові зерна. Виграв грант від "куркуля" і популяризує кавову культуру.
Денис Лисицький став підприємцев 5 років тому. У своєму рідному шахтарському місті Добропіллі відкрив точку, де готував каву. Торік переміг у конкурсі “Український донецький куркуль” і зараз має майстерню, де обсмажує зерна кави, повідомляє “Бізнес-Схід”
До цього року у підприємця працювала точка, де готували каву з собою.
“Моє місто – шахтарське, батько шахтарем вісім років працював. Тому вирішив назвати свою торгову марку “Забойный кофе” – це і про шахту, і про енергію від цього напою”, - розповів Денис Лисицький.
Підприємець закуповує каву у прямих постачальників з Бразилії, Ефіопії, Уганди, країн Латинської Америки. Каже, що знає смак кожного сорту кави.
“До того, як займатися продажем кави, я не дуже любив її. Але став продавати людям і подумав, що маю знати її смаки, відтінки, щоб пояснити покупцю. Тому, усе, що продаю, сам куштую”, - сказав Денис.
Місяць тому підприємець розширив свій бізнес – відкрив майстерню, де обсмажує каву. Грантовий конкурс допоміг у цьому, його Денис виграв з другого разу. Після невдалої спроби у 2018 році за місяць доопрацював свій проєкт і знову подав його комісії. На отримані 500 тисяч гривень придбав обладнання і взяв на роботу двох людей.
“Каву ми обсмажуємо у ростері турецького виробника, також придбали професійні кавові машини, таке обладнання зазвичай дороге, але гроші з цього конкурсу мені допомогли”.
У перспективі добропільський підприємець планує розвивати торгівлю через інтернет та соцмережі, зараз працює над створенням сайту. І каже, що в такий спосіб популяризує кавову культуру на Донеччині.
“Зараз в Україні з’являється багато кавових майстерень, рівень кавової культури зростає, хочу, щоб це було і на Донеччині, аби люди могли випити одне горнятко, але якісного смачного напою, який зарядить енергією на увесь день”, - поділився Денис.