Навчальні заклади Добропілля чекають реформи у шкільному харчуванні
Круглий стіл «Інфраструктура та обладнання шкільних їдалень за стандартами HACCP (Система управління безпечністю харчування)» відбувся сьогодні у Добропіллі в НВК № 4.
Захід відвідали заступник голови ОДА Юлія Костюніна та директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева. Після офіційної частини учасники, а серед них керівники громад, відділів освіти Донеччини перемістилися до шкільної їдальні, де їм наочно показали, як готують їжу на сучасному обладнанні.
Представники Національної асоціації громадського харчування розповіли про переваги цього обладнання, яке, за їх словами, не дорожче традиційних плит чи духових шаф.
Також торкнулися проблем шкільного харчування. Головна з них – діти не завжди бажають харчуватися в шкільних їдальнях. І звинувачувати в цьому кухарів чи керівництво закладів освіти теж не завжди вірно – школярі віддають перевагу снекам, чіпсам, піці і т.д. До того ж, мають значення і застаріле обладнання, і технологічні стандарти щодо приготування їжі ще радянських часів.
Учасників заходу частували борщем, пловом, гречкою з котлетою, салатами і десертом. За відгуками, було смачно.
Як відомо, реформою шкільного харчування опікується дружина президента Олена Зеленська. Чи будуть суттєві зміни в цій сфері – побачимо вже у вересні.