• Головна
  • Кубинський ром: причини любити та пити
Новини компаній
21:40, 20 березня

Кубинський ром: причини любити та пити

Новини компаній

Кубинський ром відрізняється від аналогів виробництва Ямайки, Гваделупи, Нікарагуа, Панами м'яким, гладким смаком без виражених відтінків деревини. Виробники Куби витримують напій двічі. Спочатку не менше 2 років у звичайних дубових бочках, потім у старих бочках, щоб зменшити потрапляння екстракту деревини до напою. Кубинський ром по праву вважається лідером у своїй категорії. Продукти найкращих брендів - " Гавана Клаб ", "Сантьяго-де-Куба", "Еміненте", подарують незабутнє задоволення від вишуканого, витонченого смаку. Найбільші виробники та дистриб'ютори алкогольної продукції Великобританії та Франції - Diageo, Moët Hennessy, Pernod Ricard, співпрацюють з кубинськими компаніями, щоб зробити ром Куби доступним для споживачів різних країн світу. Image

Переваги кубинського рому

У колекції кожного гурмана має бути пляшка кубинського рому. Напій виготовляють відповідно до суворих стандартів, що підтверджено маркуванням DOP. Як сировину використовують цукрову тростину, вирощену виключно на плантаціях Куби. Інші особливості:

  1. Лише колонна дистиляція.
  2. Подвійна витримка понад 2 роки.
  3. Максимальна міцність готового продукту – 45%.

Смак трохи змінюється залежно від регіону Куби, де виготовляють напій. Ром, зроблений на заході острова, відрізняється сухим, насиченим різким смаком. Так, Havana Club 7-річної витримки ідеально підходить для приготування кубинських коктейлів - "Ель Президенте", "Куба Лібре", "Гавана Локо". Щоб готувати кубинські коктейлі, замовляйте інгредієнти на Маудау , де представлена продукція кращих виробників за доступною ціною. Напій, зроблений на сході, наприклад Santiago de Cuba, відрізняється виразними фруктовими нотами. Це найкраще рішення для вживання у чистому вигляді або з додаванням льоду. Ром Eminente виготовляють у центральній частині острова. Ця версія має яскравий фруктовий аромат, пряний солодкуватий смак. Цінителі вибирають Eminente для приготування класичних коктейлів типу «Дайкірі» та «Сауер».

Причини пити кубинський ром

Напій родом із Куби відображає історію острова та майстерність місцевих виробників. Рецепт, створений XVII столітті, постійно вдосконалювався, що дозволило досягти витонченого, вишуканого смаку. Серед шанувальників напою варто відзначити американського письменника Ернеста Хемінгуея та іспанського підприємця Факундо Бакарді – засновника найбільшої у світі корпорації з виготовлення алкогольних напоїв Bacardi Limited. Етикетка на пляшці – гарантія використання добірної сировини та дотримання технології виробництва. Смаковий профіль продукту залежить від сировини та особливостей виготовлення. Стандарт походження DOP – сертифікація, яка підтверджує, що напій зроблений на Кубі відповідно до класичного рецепту. Це означає використання місцевої сировини — цукрової тростини та води, особливих методів ферментації, дистиляції та витримки. Стандартом суворо регламентовані всі виробничі процеси, у тому числі вирощування очерету, екстракція патоки, купажування та розлив. Роми різного віку змішують для отримання покращеного смакового профілю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...